Yapı Teklif Verileri

 

 
 

Kolay Erişim

 
 
destek@bedavahizmet.com adresini MSN Messenger listenize eklemek için tıklayınız
 

Duyurular

 

YapıTeklif.com dan büyük KAMPANYA!!!...
İş ve talep sahiplerinin iletişim bilgilerine anında erişim fırsatı
ALTIN ÜYELİK...
Yıllık 50 TL
Üstelik Garanti Bankası kredi kartlarına 5 Taksit fırsatıyla
Detaylı bilgi için tıklayın...



İnsan Kaynakları servisimiz hizmetinizde... İnşaat sektörüne yönelik iş ilanları ve özgeçmiş (CV) bankası için tıklayınız.

Firma - Ürün - Hizmet tanıtım sayfalarımız hizmetinizde... Bilgi için tıklayınız.

Değerli yazarlardan inşaat sektörüyle ilgili makaleleri yayınladığımız makaleler bölümümüz yayına girmiştir.

 
 

TEKLİF VERMEK İÇİN

 

 BİZİMLE ÇALIŞMAK İŞ/MALZEME TALEPLERİNE TEKLİF VERMEK İSTEYEN

Kaba ve ince inşaat işlerinde görev almak üzere taşeron firma ve ustalar, yapı malzemecileri, müteahhit, serbest çalışan iç mimar, mühendis, mimar, proje veya çizimle uğraşanlar; sistemimize BEDAVA üye olmak için tıklayınız.

 
 

LINK Değişim Programı

 
ArteYapi.com
İnşaat projeleri ve müteahhitlik hizmetleri

YapiBox.com
YKS, Kapı otomasyon, alüminyum korkuluk, paslanmaz çelik korkuluk ve küpeşte, pvc doğrama sistemleri

TatilUcakOtel.com
Tatil, otel, tatil bölgeleri, gezilecek yerler

TEST 1 - İnşaat Mühendisliği

1) Beton basınç dayanımının saptanmasında kullanılan küpün boyutu ne kadardır (cm)?
a)20   b)15   c)25   d)30   e)35

 
2) Sabit gerilme altında betonun zamana bağlı şekil değiştirmesi nasıl adlandırılır?
a)Rötre   b)Sünme   c)Parçalanma   d)Büzülme   e)Burkulma

 
3) Betonun yükten bağımsız, hidratasyon ve kurumayla oluşan zamana bağlı şekil değiştirmesi nasıl adlandırılır?
a)Rötre   b)Sünme   c)Parçalanma   d)Kırılma   e)Burkulma

 
4) Basınç dayanım deneyinde kullanılan silindirin boyutları ne kadardır (cm)?
a)10x20   b)20x30   c)15x30   d)20x35   e)15x25

 
5) PÇ 325 Portland çimentosu kullanılarak dökülen döşeme betonunun kalıpları minumum kaç gün sonra alınmalıdır?
a)3   b)28   c)7   d)8   e)14

 
6) PÇ 325 Portland çimentosu kullanılarak dökülen betonunda kiriş yan kalıpları minumum kaç gün sonra alınmalıdır?
a)Ertesi gün   b)2   c)3   d)7   e)14

 
7) PÇ 325 Portland çimentosu kullanılarak dökülen büyük açıklıklı döşeme betonunun kalıpları minumum kaç gün sonra alınmalıdır?
a)7   b)14   c)21   d)28   e)24

 
8) Düz yüzeyli betonarme demirler için minimum bindirme boyu demir çapının kaç katı olmalıdır?
a)50   b)20   c)30   d)40   e)35

 
9) Kiriş ve döşemelerde açıklık donatısının minumum kaçta kaçı kenar mesnete kadar uzatılmalıdır?
a)1/4   b)1/3   c)1/5   d)1/2   e)1/6

 
10) Kare ve dikdörtgen kesitli kolonların en küçük enkesit boyutu kaç cm olmalıdır?
a)15   b)20   c)25   d)30   e)17.5

 
Tüm sorular TS 500'den yararlanılarak oluşturulmuştur
Cevaplar sayfanın en altındadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-a 2-b 3-a 4-c 5-d 6-c 7-c 8-d 9-b 10-c

Bu sayfa 4060 defa okunmuştur.

SAYFA BAŞINA DÖN                                FAYDALI BİLGİLER SAYFASINA DÖN